SEO (Search Engine Optimalisation)

Veel websitebouwers roepen dat ze een “Google-vriendelijke” website maken en sommige komen zelfs met het mooie verhaal dat de vindbaarheid van je website of webshop afhangt van het systeem waarin het gebouwd is. Helaas bestaat er niet zo’n kant en klaar systeem en zeker niet een die ook nog binnen 5 minuten klaar is (volgens de snelle jongens van de zelfbouwpakketten wink).
Een zoekmachine als Google leest alleen maar (alt-)teksten! Dus hoe goed je website er ook uitziet… als je geen goede SEO-vriendelijke teksten hebt, geen metadata en titel invult en je foto’s niet van alt-teksten voorziet, dan ben je voor Google niet echt interessant.

 

Metadata:

Hieronder zie je een voorbeeld van wat Google weergeeft bij het zoeken op Autobanden.
In de TITEL staat al het woord autobanden en in de metadata (2 grijze regels tekst) komt ook weer het trefwoord terug welke Google automatisch als vet bedrukt aanduid.

Metadatainfo

 

 

 

 

 

Alt tekst:

Zodra je Googled kun je ook naar de ”Afbeeldingen” gaan in Google. Op die pagina wordt duidelijk dat zoekmachines echt geen plaatjes kunnen kijken ;)

alttekst

 

 

 

 

 

 

 

Deze plaatjes zijn afkomstig van 3 verschillende website en worden weergegeven in Google omdat ze Alt teksten hebben als: “gebruikte autobanden”, “ alle soorten autobanden” en “vervang tijdig uw autobanden”

 

Wat kun je zelf doen?

  1. Probeer de trefwoorden waarop je gevonden wilt worden op een gedoseerde manier aan je teksten toe te voegen. Een voorbeeld: Stel dat je autobanden verkoopt en je bedrijf is in Amsterdam gevestigd. Schrijf dan een tekst van ongeveer 300-500 woorden en laat daarin 3-5 keer beide trefwoorden terugkomen.
  2. Vul bij elk artikel een goede Titel en passende metadata in.
  3. Vul een Alt tekst in bij de afbeeldingen die je gebruikt

 

Waarom doen wij dat niet standaard voor je?

Gek genoeg is niet iedereen een volledig geoptimaliseerd website nodig en hoeft niet iedereen kost wat het kost bovenin te staan in zoekmachines. Maar er zijn genoeg bedrijven, stichtingen en andere instanties die “gewoon een website willen hebben”. Denk bijvoorbeeld aan een school of voetbalvereniging.

Daarom bieden we dit gefaseerd aan zodat de mensen die het niet nodig zijn er ook niet voor hoeven te betalen.

 

Wat kunnen we hierin aanbieden

  1. Als je klaar bent met uw teksten en foto’s kunnen wij alle metadata, titels en alt teksten voor je erin zetten.
  2. We kunnen teksten verzorgen en deze voor je plaatsen en uiteraard dan ook de metadata, titels en alt teksten voor je erin zetten.
  3. We kunnen SEO geoptimaliseerde landingspages voor je verzorgen die we meteen dan ook met een bepaalde menustructuur in je website of shop implementeren.

 

Full service is uiteraard ook een optie!

Dan schrijven we je teksten, bouwen je website, vullen alle metadata en alt-teksten in, optimaliseren alles qua laadsnelheid, etc, etc.


Bekijk hier de pakketten

 

Wat raden we aan

Wil je echt gevonden worden in de regio waar je actief bent dan kan dat op meerdere manieren. Je kan je pagina’s optimaliseren zoals besproken (wat we je altijd aanraden!),  maar het probleem is dat de meeste websites niet zoveel pagina’s bevatten dat het echt indrukt maakt bij zoekmachines.  Dan kun je altijd ook nog gaan bloggen, maar er zijn maar weinig ondernemers die daar tijd voor hebben.


Wij raden aan om goede SEO TEKSTEN TE GEBRUIKEN voor landingspages. Je kunt je SEO teksten het beste uitbesteden… ieder zijn vak ;)
Bedenk wel eerst op welke trefwoorden je gevonden wilt worden en in welke plaatsen.


Een SEO landingspages kost inclusief plaatsing € 40,- per stuk


Neem gerust contact met ons op als je iets wilt verbeteren aan je vindbaarheid.